FER

FER

dimarts, 12 de gener del 2010

"Alfons López Tena" Per Oriol Mondéjar / ACN

López Tena veu impossible un estat plurinacional i aposta per la independència com l'únic camí

El vocal del Consell General del Poder Judicial i cofundador del Centre d'Estudis Sobiranistes Alfons López Tena ha defensat la independència de Catalunya argumentant que és la millor solució de futur per ambdues parts, tant per Catalunya com per a Espanya, aquest dimecres al vespre, en el marc d'una conferència celebrada al Casal Cultural de Mollet del Vallès.
López Tena ha remarcat que una altre possible solució a la situació de xoc permanent entre l'Estat espanyol i el català seria 'la creació d'un estat plurinacional', tot i això el mateix Tena ha desestimat aquesta opció al afirmar que 'la part espanyola hauria d'acceptar que només és una part i no pas un tot' i com que això 'no ho accepta, ni tant sols un estatut', l'única solució per a Catalunya 'és la independència', ha afirmat.
López Tena ha afegit que la relació actual entre Catalunya i Espanya és de 'marginació, escanyament i de divorci creixent d'interessos' i segons Tena la aquesta divisió cada vegada anirà a més, ja que per 'Catalunya no és un bon negoci estar dins Espanya' i per tirar endavant necessita assumir les seves pròpies responsabilitats 'cosa que l'Estat, no permet'.
El notari, llicenciat en dret, vocal del Consell General del Poder Judicial i cofundador del Centre d'Estudis Sobiranistes Alfons López Tena ha destacat que en el moment actual, 'Catalunya té les millors oportunitats que ha tingut mai' per assolir la independència. En aquest sentit, Tena ha afegit que aquestes oportunitats corresponen al fet que hi ha 'una democràcia consolidada' , un procés 'd'integració a Europa i de globalització' i tot sense dependre del mercat espanyol per l'obertura comercial.
Finalment, Alfons López Tena ha explicat que la independència de Catalunya comportaria beneficis directes a ambdues parts, ja que la situació actual perjudica el propi progrés de Catalunya i d'Espanya. En aquest sentit, Tena ha explicat que els beneficis per Catalunya serien evidents perquè 'l'Estat estaria al servei dels interessos catalans, acabaria amb l'escanyament fiscal, i la Generalitat tindria competències per resoldre els problemes dels catalans'. Tena ha recordat que aquesta situació s'ha fet palesa amb el recent 'esfondrament dels serveis públics' que presta l'Estat Espanyol com els ferrocarrils, els ports, els aeroports i l'electricitat on el Govern 'no pot fer res'.
Pel que fa els mecanismes legals que s'haurien d'adoptar per aconseguir la independència, Alfons López Tena ha explicat que amb l'actual Constitució Espanyola no es pot fer res ja que 'es fonamenta en la unitat indissoluble de la nació espanyola' i no reconeix cap altre nació possible. En aquest sentit López Tena ha remarcat que l'actual Constitució, tot i tenir 'un aparença d'autogovern' no ofereix res més que 'descentralització administrativa i subordinació política'.
El membre del Consell General del Poder Judicial i cofundador del Centre d'Estudis Sobiranistes, Alfons López Tena ha explicat que des del punt de vista legal la única manera d'aconseguir la independència de Catalunya és que 'els partits catalans guanyin les eleccions amb una proposta pràctica d'independència' en els respectius programes per fer un referèndum per constituir un estat independent per Catalunya dins de la Unió Europea.
López Tena ha sigut el convidat d'honor i encarregat de pronunciar la conferència 'La relació de Catalunya i Espanya' davant una cinquantena de persones aquest dimecres al vespre durant el segon acte de la Casa Gran del Catalanisme celebrat a la capital del baixvallès, acompanyat pel regidor de CiU a l'ajuntament de la ciutat, Feliu Guillaumes.
(Oriol Mondéjar/ACN).

Ja és hora que se sàpiga, PERE QUART (Joan Oliver)

Demano la paraula prèvia.
Vull dir -i que d'un cop se sàpiga!-
que jo sóc Jo,
que sóc el Centre
i l'Àrbitre.

Que tots vosaltres, tots,
-això anant bé-
sou els meus conterranis:
parents, veïns, creditors meus,
proïsme meu pròpiament dit;
que tots els altres, tots,
bons i dolents
-grocs i negres, antípodes, gitanos-
són, a tot estirar
i encara gràcies,
els meus contemporanis.

Sapigueu que:
quan us veig, de fet,
us suscito, us ressuscito;
i en pensar-vos
us dono una esperança.

Però si us he perdut de vista,
mentre us ignoro o us oblido,
dormiu el son del just,
com se sol dir.
No passeu de potències
en el sentit més trist de la paraula.

Ja ho sé. Molts espereu
amb candeletes
el dia de cantar-me les absoltes.
No us enfileu, si us plau:
en el millor dels casos,
quan jo mori,
tots, tots,
bons o dolents,
sereu només els meus supervivents.


Del llibre Vacances pagades , 1960.

10 REGLES BÀSIQUES PER A SUPERAR L’ESTRÈS

10 REGLES PER A SUPERAR L'ESTRÈS


1.- TELÈFON:
No l'agafi!!

2.- ENTREVISTES:
No hi vagi!
Està malalt.

3.- AMISTATS:
Seleccionades.

4.- AMANTS:
Res!!
Menys problemes!

5.- DESCANS:
Unes 10 hores.
(Millor de dia)

6.- EXERCICI:
Sense abusar,
una partideta a
la setmana.
(De parxís és clar)

7.- NITS:
Surti sempre que vulgui,
i si no vol, no surti.

8.- ALIMENTACIÓ:
No abusi!! Dues o més
mariscades al dia
poden produir-li
somnis eròtics.

9.- DINERS:
Malgasti'ls!!
La felicitat no es guanya,
es compra!

10.- FEINA:
Si després d'aquestes
recomanacions, conserva
el seu lloc de treball,
ha superat l’estrès.
(I A MÉS ÉS UN GENI!!)